Objem dělá dojem? JASNĚ!

Jak se říká, objem dělá dojem. Chceš větší objem tvých vlasů? Tak to je tento článek přímo pro tebe. Najdeš v něm rady a tipy na produkty, které tvým vlasů dodají šmrnc a podpoří tvoje sebevědomí.
 
Vytvořit krásný a bohatý objem je proces, který obsahuje vícero kroků, ale uvidíš, že ten výsledek bude stát za to.

Pojďme si proces projít pěkně krůček po krůčku:

1. Je důležité stavět na dobrých základech, což znamená si vlasy správně umýt, ideálně produkty, které tvorbu objemu podporují. Produkty, které vlasy nezatěžují ti práci ještě usnadní. Já osobně bych šáhla pro šampon od značky Design.Me PUFF.ME volumizing shampoo nebo MENTHOL no. 10 od značky Zenz. Po důkladném umytí vlasů použij kondicionér, na ten nezapomínej. Za mě je skvělý PUFF.ME volumizing conditioner nebo Sweet sence no. 5 od Zenz. Nezapomeň před použitím kondicionéru vlasy vymačkat do ručníků, aby ses zbavila přebytečné vody (neplýtváš produktem a více se dostane do vlasu) a pročeš produkt ve vlasech.
 Bez názvu (2)259_4368-zenz-10-250ml-1080x1080px
2. Do ručníkem vysušených vlasů nanes tepelnou ochranu, za mě je skvělé FAB.ME leave in treatment, GLOSS.ME infinite mist heat protectant anebo Clean beauty heat styling spray.
 
Pokud chceš, ale objem podpořit i v tomto kroku můžeš použit objemové pěny, třeba jako jsou Zenz hair styling mousse pure no. 90, Zenz hair styling mousse orange no. 91 nebo Design.Me volumizing mousse. Dej si jednu nebo dvě pumpičky do dlaně a nanes produkt ke kořinkům a vlasy rozčeš, aby se produkt dostal i do délek. Všechny tyto výše zmíněné přípravky obsahují zároveň i termoochranu.
 
3. A jdeme na velmi důležitý krok, a to je fénování přes kulatý kartáč. U mě na e-shopu najdete dva, za které bych dala ruku do ohně, a to Round brush  od značky Design.Me a BIO IONIC graphene mx brush (ten má mimochodem povrch, který poskytuje konzistentní rozložení tepla během úpravy a urychluje tak styling). Dřív něž začneš foukat přes kartáč, chvíli vlasy foukej na volno proti směru růstu u hlavy.
Potom, co si vlasy tak trošku předfoukáš je rozděl na sekce, aby se ti lépe pracovalo.


 BCE9C919-A166-460C-A864-60BBF04852417F6EEC91-950C-4D33-B2DD-CC64B6C794C9


Věc, na kterou ale musíte myslet je teplota vzduchu (střední) a sklon fénu vůči vlasu a kartáči. Vždy ale vždy foukáme po směru růstu vlasů a určitě ne kolmo na kartáč (viz obrázek). Po směru růstu foukáme proto, aby se vlas uzavřel, byl hladký a lesklý. Kdybychom foukali proti směru vlasu nebo do vlasu, tak si narušíme strukturu vlasu (kutikulu) a vlas se pak může narušit. Časem takové foukáním muže vést i k trvalému poškození či ulomení.

takhle ano kopietakhle ne kopie

Fénujeme tedy přes kartáč po pramenech, které jsou tak akorát silné dle průměru kartáče.
 
Zafixovat tvar vlasu můžete ve finále profouknutím studeného vzduchu.
 
4. Ve chvíli, kdy máte vlasy vyfénované a suché, je ještě doladíme stylingovými produkty. Mám pro tebe tři varianty, jak objem zafixovat a jak ho udržet co nejdéle fresh.
 
Tvoje první možnost je, použít texturizační sprej. Ten nastříkej do vlasů ke kořínkům, nikoli na pokožku hlavy. Z mých zkušeností je dobrý puff.me dry texture spray (lehčí textura) nebo #MyTHICCBody od #mydentity (silnější textura).
 
Druhá možnost je použít suchý šampon, třeba my #MyDirtySide od #mydentity nebo kterýkoliv suchý šampon od Design.Me. Tyto sucháče totiž nezanechávají nepříjemnou tvrdost a pudrovitost ve vlasech. Je to taková alternativa k texturizačnímu spreji.
 
No a třetí možnost je můj oblíbený objemový pudr. Skvělý je Design.Me Volumizing powder, jsou dvě síly fixace (výběr nechám na tobě). Jednoduše ho aplikuje ke kořínkům a objem je na světě.


Trénink dělá mistra

V závěru, získání plného objemu vlasů může chvíli trvat, ale s těmito tipy by se to mělo stát snazším. Důležité je zvolit správné produkty pro váš typ vlasů a udržovat vlasy zdravé. Také nezapomínej na dostatečnou péči o vlasy, jako jsou pravidelné kadeřnické návštěvy.
 
Doufám, že ti mé rady pomohly. Všechny produkty, o kterých se v článku zmiňuji, jsou k dostání na mém e-shopu a se všemi také pracuji i v salonu. Kdyby sis nebyla jistá výběrem, stačí mi napsat na Instagramu @vlasy_od_markety a já ti tam moc ráda poradím.